Chowder

2016-12-19

sponsored links

blog_img_9408

Ugye sokan emlékeznek a régi idõk karácsonyi logisztikájának arra a szakaszára mikor egy teljes család életében megszakadt a napi rutin és a tagok a tisztálkodás kihívásával álltak szemben. A fiatalabbak, és akik nagy házban, (esetleg több fürdõszobásban) nõttek fel, kérdezhetik, hogy ugyan már mitõl volt ez más, mint év többi 363 napja. Akik egy kisebb lakásban vagy panelben éltek, azt gondolom, õk már mosolyogva fogják a fejüket. Ez volt az az idõszak, mikor a legtöbb családban megjelent egy-két ponty a fürdõkádban... majd a következõ sikamlós sztori az lett, mikor szegény állatokat a fürdés idejére átköltöztették a mosogatóba, aztán vissza. 24-én reggel pedig sorsot húztak, hogy ki pucolja, és dolgozza fel a már háziállatokká vált halakat, és csatatérré vált kinél a konyha, kinél a fürdõszoba. Valahol mégiscsak ez volt az igazi fõzés, az igazi étel, és így került az asztalra a legtöbb halászlé és rántott hal.

Én magam nem vagyok egy halpucolós, pláne fejbevágós típus, valójában még ebben a levesben is lényegesen több volt az Ember közremûködése, mint az enyém. A chowder szinte bármilyen leves lehet, aminek az alapja tej, vagy tejszín. Létezik ...


Folytats a blogon ... https://homebisztro.wordpress.com/201...

sponsored links

Keres?s