Choucroute garni
sponsored links
Nem emlékszem, hogy az ételre, vagy az étteremre hívta fel a figyelmemet valaki, de mind a három alkalommal, amikor Bar le Duc-ban voltam, elmentem ide, és choucroute garni-t ettem. A legnagyobb kivívás az volt, hogy az étel nevét hibátlanul ki tudjam ejteni. Jó párszor úgy mondtam: couchroute, de a kollégám mindig kijavított. Sokat készültem rá, hogy megfõzzem, és mindaddig bizonytalan voltam, míg rá nem jöttem, hogy ez az étel a húsos káposzta legközelebbi rokona, más fûszerezéssel, amit be lehet vinni az eredeti ételbe is.
Chouroute garni (Elzász-lotharingiai specialitás, 4 személyre):
1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és 2 evõkanál olívaolajon, kevés sóval megpárolunk. Hozzáadunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, és felöntjük 3 dl fehér borral. Hozzáadunk 70 dkg savanyú káposztát. Ízesítjük ...