Chorizo paradicsomos babbal
sponsored links
A chorizo egy a spanyol, fõként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, írja a Wikipédia.
A chorizoról még annyit kell tudni, hogy a Lidl üzleteiben lehet kapni háromféle változatban: zöld (enyhén csípõs), piros (csípõs), fekete (nagyo csípõs) csomagolásban. Mi a zöldet szoktuk venni többnyire. A testvérem elsõ alkalommal nem nézte meg a csomagoláson feltüntetett címkét, a pirosat emelte le a polcról és úgy csípett, hogy alig bírták megenni, pedig nagy rajongói a pikáns étkeknek. A feketérõl nem tudok nyilatkozni, de annyit elmondhatok, hogy miután a testvérem már kóstolta a pirosat és a zöldet, azt mondta, hogy õ nem merne feketét venni. Az ára is borsós, de meg lehet venni néha.
Én paradicsomos babbal készítettem, amit szintén a Lidl-bõl vásároltam, üvegben, de lehet házilag is, szárazbabbal és paradicsomlével.
Én paradicsomos babbal készítettem, amit szintén a Lidl-bõl vásároltam, üvegben, de lehet házilag is, szárazbabbal és paradicsomlével.
Hozzávalók:
- 250 g (1 csomag) chorizo
- 1 üveg paradicsomos bab ...