Chocolade roulade ? Csokoládés-mandulás rolád
sponsored links
Boldog Új Esztendõt kívánok minden kedves olvasómnak!
Az alábbi csokoládétekercs karácsonyra készült, igazi ünnepi desszert. Ez is a Bornemissza Karola receptes gyûjteménybõl származik, csak néhány apró módosítást eszközöltem rajta.
Chocolade roulade – Csokoládés-mandulás rolád
Hozzávalók: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 dkg darált mandula, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg csokoládé; a krémhez: 3 dl tejszín, 15 dkg ét- és tejcsokoládé vegyesen, mandula lapocskák illetve dekor cukor.
Elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulát, a lisztet és a zsemlemorzsát, majd belereszeljük az 5 dkg csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a mandulás masszához kavarjuk, kikent tepsibe simítjuk és 15 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhára borítjuk és rögtön feltekerjük. A csokoládét elõzõ nap megolvasztjuk a tejszínben és hûtõbe rakjuk dermedni. Másnap kemény habot verünk belõle, megtöltjük a kihûlt piskótát, feltekerjük, kívül is lekenjük és mandula lapocskákkal, csokoládé darabokkal díszítjük.