Chiás csoki mousse
sponsored links
Volt még egy kevés chia magom az elsõ vásárlásból és szokásomhoz híven szerettem volna valami gyorsan elkészíthetõt csinálni belõle.
Nos, ez a csokihab kevesebb, mint 10 perc alatt kész lett, ráadásul szinte mindenmentes. (Értsd: glutén-, laktóz-, tojás-, cukormentes.) Persze lehet "sima" étcsokival is díszíteni, de aki nem akarja, teljesen nyersre is csinálhatja.
Nálam a következõképpen készült.
Hozzávalók:
- 1/3 csésze (~2,5 dl) chia mag
- 2 ek. nyers kakaópor
- 1 csésze kókuszkrém
- fél csésze víz
- opcionálisan 1-2 ek. agavé szirup (ha nem elég édes a kókuszkrém), kevés vaníliakivonat és/vagy fahéj (én ezeket nem tettem bele, de el tudom velük képzelni)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot robotgépbe tesszük és párszor átkeverjük. Néhány perces pihenõkkel addig ismételjük ezt, míg a kívánt állagot el nem éri a masszánk.
Ezután poharakba adagoljuk a krémet. Lehet díszíteni bogyósgyümölcsökkel, aprított diófélékkel vagy (nyers) csokival is.
Nos, ez a csokihab kevesebb, mint 10 perc alatt kész lett, ráadásul szinte mindenmentes. (Értsd: glutén-, laktóz-, tojás-, cukormentes.) Persze lehet "sima" étcsokival is díszíteni, de aki nem akarja, teljesen nyersre is csinálhatja.
Nálam a következõképpen készült.
Hozzávalók:
- 1/3 csésze (~2,5 dl) chia mag
- 2 ek. nyers kakaópor
- 1 csésze kókuszkrém
- fél csésze víz
- opcionálisan 1-2 ek. agavé szirup (ha nem elég édes a kókuszkrém), kevés vaníliakivonat és/vagy fahéj (én ezeket nem tettem bele, de el tudom velük képzelni)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot robotgépbe tesszük és párszor átkeverjük. Néhány perces pihenõkkel addig ismételjük ezt, míg a kívánt állagot el nem éri a masszánk.
Ezután poharakba adagoljuk a krémet. Lehet díszíteni bogyósgyümölcsökkel, aprított diófélékkel vagy (nyers) csokival is.