Chips a sütõbõl
sponsored links
A TV elõtti nassolás sokak átka, de hát olyan jó néha falatozni ilyenkor valamit. Mivel mostanában nagyon sokat vagyok itthon, így igyekszem mindig valami egészségeset nassolni, melyek a következõk lehetnek:
- egy kis tálka felkockázott gyümölcs (pl.: narancs, alma, mandarin, banán)
- egy kis maroknyi mag, de még véletlenül sem sózott, hanem teljesen natúr, a legjobb a diákcsemege
- natúr joghurt egy evõkanál lekvárral, vagy házi befõttel ízesítve
...azonban van, hogy valami sósra vágyunk. Ilyenkor sokan elcsábulnak a sós mogyoróra, chipsre, ropira vagy a pattogatott kukoricára, de ezt is lehet egészségesen csinálni.
Hozzávalók 2-3 fõ részére:
4 burgonya
2 ek. olívaolaj
fél ek. citromlé
só
A sütõt elõmelegítem 200°-ra. A burgonyákat megmosom, meghámozom és uborkagyalun vékonyra gyalulom. Egy tálba teszem õket, majd meglocsolom az olívaolajjal és a citromlével. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezem a szeleteket, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és 10-15 percig sütöm a burgonyaszirmokat (ez az adag két tepsinyi).
Igény szerint mártogatóst is készíthetünk hozzá.
Paradicsomos mártogatós:
1 kis paradicsompüré
1 ek. ketchup
pizza fûszerkeverék
fél gerezd reszelt fokhagyma
Majonézes mártogatós:
2 ek. majonéz
1 ek. tejföl
só
bors
fél gerezd reszelt fokhagyma
A hozzávalókat összekeverem, majd a chips-el együtt tálalom.