Chimichurri szószos csirkecombok
sponsored links
Egyik nap böngészés közben találtam itt erre a zöld csirkecombokra. Néztem a hozzávalókat, majd nem igazából értettem, hogy mi is az a chimichurri. A kíváncsiság vezérelt, ezért jobban utána olvastam. Argentín zöld szósz, ami hasonlít a pesto-hoz, természetesen nem csak színre, hanem ízre is, ugyanis az alapanyagok között is vannak hasonlóságok. Pácként fõleg grill húsokhoz használják.
Nem is gondolkodtam rajta sokat, ki kellett próbálnom. Nem csalódtam, legközelebb grillezéshez fogom elkészíteni.
Chimichurri szószos csirkecombok
Hozzávalók:
1-1,2 kg csirkecomb
Chimichurri szószhoz:
1 nagy csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
2 ek. citrom leve
2 ek. fehérbor ecet
1 dl olívaolaj
2 szárított chili paprika
1 tk. oregánó
só, bors
Elkészítés:
A szósz hozzávalóit tegyük turmixgépbe, majd turmixoljuk sûrûre. Pácoljuk be a combokat, majd tegyük hûtõbe 3-6 órára.
Helyezzük egy tûzálló tálba, fedjük le alufóliával, majd elõmelegített 200°C-os sütõbe süssük 30-40 percig. Amikor megpuhult, vegyük le a fóliát és további 15-20 percig 180°C-on süssük tovább úgy, hogy közben meglocsoljuk legalább kétszer a combokat a saját szaftjával.
Kölessel tálaltam.
Nem is gondolkodtam rajta sokat, ki kellett próbálnom. Nem csalódtam, legközelebb grillezéshez fogom elkészíteni.
Hozzávalók:
1-1,2 kg csirkecomb
Chimichurri szószhoz:
1 nagy csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
2 ek. citrom leve
2 ek. fehérbor ecet
1 dl olívaolaj
2 szárított chili paprika
1 tk. oregánó
só, bors
Elkészítés:
A szósz hozzávalóit tegyük turmixgépbe, majd turmixoljuk sûrûre. Pácoljuk be a combokat, majd tegyük hûtõbe 3-6 órára.
Helyezzük egy tûzálló tálba, fedjük le alufóliával, majd elõmelegített 200°C-os sütõbe süssük 30-40 percig. Amikor megpuhult, vegyük le a fóliát és további 15-20 percig 180°C-on süssük tovább úgy, hogy közben meglocsoljuk legalább kétszer a combokat a saját szaftjával.
Kölessel tálaltam.