Chilis, tejszínes fehérbab fõzelék csípõs parasztkolbásszal
sponsored links
Chilis, tejszínes fehérbab fõzelék csípõs parasztkolbásszal
A napokban szerepelt a NOSALTY egy cikkében egy bablevesem. Megkívántam, s mivel az idõ is hûvösre fordult, s így passzolt is az étel, el is készítettem.
Hozzávalók:
- 35 dkg fehérbab,
- 1 szál füstölt csípõs parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 3 szál petrezselyem
- Vegeta
- õrölt chili paprika
- õrölt fekete bors
- õrölt pirospaprika
- napraforgó olaj
- 2 ek liszt
- tejszín
- chili szósz
- kechup
- chili paprika
Elkészítés:
Elõzõ nap a jól megmosott babot beáztatom. A hagymát és a fokhagymát, valamint a petrezselymet apróra vágom, a kolbászt szeletelem.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, s rádobom a kolbászszeleteket. Hozzáadom a babot, felöntöm vízzel. Teszek bele Vegetát, borsot, chili port, babérlevelet és a petrezselymet.
Addig fõzöm a babot, míg megpuhul. Ekkor kevés olajon rántást készítek, megszórom piros paprikával és a fõzelékhez adom. Belekeverem a tejszín felét, s felrottyantom.
Tálaláskor merek a fõzelékbõl, meglocsolom chili szósszal, ketchuppal és tejszínnel, szórok rá õrölt chilit, s teszek rá egy chili paprikát. Kenyérrel fogyasztom.