Chilis, tejszínes fehérbab fõzelék csípõs parasztkolbásszal

2017-10-07

sponsored links

Chilis, tejszínes  fehérbab fõzelék csípõs parasztkolbásszal


A napokban szerepelt a NOSALTY egy cikkében egy bablevesem. Megkívántam, s mivel az idõ is hûvösre fordult, s így passzolt is az étel,  el is készítettem.

Hozzávalók:


  • 35 dkg fehérbab,
  • 1 szál füstölt csípõs parasztkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 3 szál petrezselyem
  • Vegeta
  • õrölt chili paprika
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 2 ek liszt
  • tejszín
  • chili szósz
  • kechup
  • chili paprika

Elkészítés:


Elõzõ nap a jól megmosott babot beáztatom. A hagymát és a fokhagymát, valamint a petrezselymet apróra vágom, a kolbászt szeletelem.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, s rádobom a kolbászszeleteket. Hozzáadom a babot, felöntöm vízzel. Teszek bele Vegetát, borsot, chili port, babérlevelet és a petrezselymet.

Addig fõzöm a babot, míg megpuhul. Ekkor kevés olajon rántást készítek, megszórom piros paprikával és a fõzelékhez adom.  Belekeverem a tejszín felét, s felrottyantom.

Tálaláskor merek a fõzelékbõl,  meglocsolom chili szósszal, ketchuppal és tejszínnel, szórok rá õrölt chilit,  s teszek rá egy chili paprikát. Kenyérrel fogyasztom.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/10/chil...

sponsored links

Keres?s