Chilis pácolt citrom
sponsored links
Az izraeli mini gasztro-összefoglalóban valójában nem is mondtam igazat. Inkább ezt kellett volna írnom: öt kulináris élmény, ami a legnagyobb hatással volt rám:
1 Chilis pácolt citrom
2 Chilis pácolt citrom
3 Chilis pácolt citrom
4 Chilis pácolt citrom
5 Chilis pácolt citrom
Olyannyira, hogy talán pont ennyi változatban csempésztem haza a bõröndömben ...ami azért nem kis megszállottságra vall, mert nemcsak zárt dobozban vásároltam, hanem a piacon kimérve is. Márpedig az mindennek nevezhetõ, csak betonbiztos csomagolásnak nem. Frissentartó fóliával ugyan mindent jó szorosan körbetekertem, mégis volt rá némi esély, hogy a ruháimat intenzív chili, fokhagyma és fûszerillat itatja majd át, mire hazaérek. Megérte. Megúsztam.
A marokkói konyha egyik alappillérét, a sóban pácolt citromot ismertem régebbrõl is, Segal Viktor elsõ könyvében van rá nagyon jó recept, elkészítési mód. Ezzel a fûszeres, chilis változattal azonban most találkoztam elõször. Jeruzsálemben egy ...