Chilis polentás teljes kiõrlésû kenyér
sponsored links
Több ismerõsöm szóvá tette, hogy sokkal kevesebb receptet teszek fel, mint tavaly. Ez nem véletlen. Lényegesen ritkábban sütök, mert egyfajta életmód váltással próbálkozom. Ez azt jelenti, hogy 25 év pocakosság után szeretnék egy darabig agárszerû lenni, mint a Paudits Béla.
Most direkt olyan kenyeret sütöttem, ami tele van magas rosttartalmú lisztekkel. Ezzel együtt nagyon finom lett, igyekszem holnap csak két vékony szeletet enni belõle.
Tettem bele Alnatura kovászport, de csak az íze miatt. Igazi kovászom most nincs, mert nem éri meg etetgetni, hiszen hetente maximum egyszer sütök és akkor sem biztos, hogy kenyérfélét. Ezen a hétvégén például két epres krémest is készítettem, de szerencsére a rokonság felfalta helyettem.
Tészta:
- 250 g víz
- 2 dkg élesztõ
- 100 g tönköly teljes õrlésû liszt
- 100 g teljes õrlésû rozsliszt
- 100 g BL 80 kenyérliszt
- 100 g teljes õrlésû búzaliszt
- 50 g kukoricadara
- 50 g amarant
- 50 g zabpehely ( finom szemcsés ) ...