Chilis-petrezselymes tojástekercs pácolt füstölt combbal és francia sajttal töltve
sponsored links
Reggeleink kedvence mindig is a tojás lesz. Valahogy mindig az egyszerûsége és sokoldalúsága arra késztet, hogy alkossak vele. Ma tekercseltem vele. Pácolt sonka került bele isteni francia sajttal és rengeteg petrezselyemmel. Egy kis csípõsség sem árt, azt pedig chili pehely formában maga a tojás kapta.
Hozzávalók: 2 db tojás, só, bors, chili pehely, 2 szelet pácolt, füstölt comb, 2 szelet pulyka formasonka, 1 szelet francia nemespenészes sajt, fél csokor petrezselyem aprítva, kevés zsír a sütéshez.
A combsonkát kevés zsiradékon elõsütöm, majd félreteszem. A serpenyõben visszamaradt zsíron a korábban már felvert és sóval, borssal, chili pehellyes ízesített tojást mindkét oldalán, mint egy palacsintát megsütöm. A tojáslepényt egyik oldalára halmozom a sonkákat, sajtot, majd megszórom petrezselyemmel és feltekerem. Felszeletelve tálalom.