Chilis paradicsomszószban sült csirke
sponsored links
Van egy felülmúlhatatlan oldalas receptem, tavaly készítettem legutóbb. Higyjétek el, aki egyszer evett belõle, függõ lett. Az idén még szinte be sem köszöntött a jó idõ, de a barátok már azt követelik rajtam, mikor fogom újra sütni. (Sõt, már szilveszterkor is bepróbálkoztak-mondjuk elég vicces lett volna a derékig érõ hóban grillezni :p)
Ez a csirke is hasonló ízvilágú, bár sütõben és nem szabad tûzön készült. Azért jó. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (6-7 db csirke alsócombhoz és/vagy csirkemellhez)
200 g paradicsompüré (én a Mutti passata di pomodoróra esküszöm)
3-4 ek méz
ízlés szerint friss/õrölt chili vagy 2 tk erõs pista (vagy ízlés szerint több)
3 ek szójaszósz
1 ek balszamecet
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olaj
némi só
bors
Elkészítés:
A szósz hozzávalóit kikeverjük. Kóstoljuk. Van, ki édesebben, ki csípõsebben szereti. Korrigáljunk.
A csirkecombokat/melleket tálba/tepsibe rakosgatjuk egymás mellé viszonylag szorosan, majd megöntözzük a paradicsomszósszal.
Fóliával lefedve 180 fokon 3/4-egy óráig sütjük (sütõ- és csirkecombméret függõ), majd ha megpuhult ...