Chilis-mézes csirkecsíkok üvegtésztával

2014-03-18

sponsored links










Chili, méz és gyömbér   ...  szeretitek azt a fenséges illatot, ahogyan egymásba olvadnak a serpenyõben ennek a triumvirátusnak a  felszálló aromái?  Mert én nagyon. Az ázsiai konyha ízei egyenesen nekem vannak kitalálva. Nem térek be naponta kínai gyorsbüfékbe, sõt, csak a már bevált és megszokott helyeket látogatom, de ha egy kis kínaira szottyan kedvünk mindig van hozzá itthon kevés hús és némi zöldség és lefagyasztva tartok chilit is. A recept eredetileg serpenyõben készül, de én wokot használtam hozzá, egyrészt mert a nagy hõ hatására minden gyorsabban készül el benne, másrészrõl vendégseregnyi adagokat is kényelmesen tervezhetek. Egy rohanós napba is bõven belefér az elkészítése, mivel a csirkehús nagyon hamar megpuhul, az üvegtésztát pedig még kifõzni sem kell hozzá. Egzotikus, különleges, laktató ebéd vagy vacsora.  


Elkészítési idõ: 20 perc


Hozzávalók:


  • 50 dkg üvegtészta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 chili 
  • 2 ek méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 paradicsom
  • 2 zsenge cukkini
  • 2 kisebb sárgarépa
  • körömnyi friss gyömbér
  • frissen õrölt bors
  • kevés olaj


Elkészítése:


1.  Az üvegtésztát forrásban lévõ vízbe beáztatjuk, félretesszük, míg elkészítjük a csirkét.
2.  A sárgarépát megpucoljuk és a cukkinivel együtt vékony szalagokat gyártunk belõlük a zöldséghámozóval, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
3.  A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadunk néhány karika friss chilit, rácsorgatjuk a mézet és kis ideig tovább pirítjuk.
4.  Hozzáadjuk az apróra vágott friss gyömbért, szójaszószt, felkockázott paradicsomot és a zöldségszalagokat.
5.  Kevés víz hozzáadásával addig fõzzük, míg a zöldségek ress-ropogósra párolódnak.
6.  Hozzákeverjük a lecsepegtetett üvegtésztát és ha szükséges még szójaszósszal ízesítjük.
7.  Azonnal tálaljuk.







Forrás: Tobai Róbert








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/03/chi...

sponsored links

Keres?s