Chilis-mézes csirkecsíkok üvegtésztával
sponsored links
Chili, méz és gyömbér ... szeretitek azt a fenséges illatot, ahogyan egymásba olvadnak a serpenyõben ennek a triumvirátusnak a felszálló aromái? Mert én nagyon. Az ázsiai konyha ízei egyenesen nekem vannak kitalálva. Nem térek be naponta kínai gyorsbüfékbe, sõt, csak a már bevált és megszokott helyeket látogatom, de ha egy kis kínaira szottyan kedvünk mindig van hozzá itthon kevés hús és némi zöldség és lefagyasztva tartok chilit is. A recept eredetileg serpenyõben készül, de én wokot használtam hozzá, egyrészt mert a nagy hõ hatására minden gyorsabban készül el benne, másrészrõl vendégseregnyi adagokat is kényelmesen tervezhetek. Egy rohanós napba is bõven belefér az elkészítése, mivel a csirkehús nagyon hamar megpuhul, az üvegtésztát pedig még kifõzni sem kell hozzá. Egzotikus, különleges, laktató ebéd vagy vacsora.
Elkészítési idõ: 20 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg üvegtészta
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 chili
- 2 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 2 paradicsom
- 2 zsenge cukkini
- 2 kisebb sárgarépa
- körömnyi friss gyömbér
- só
- frissen õrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
1. Az üvegtésztát forrásban lévõ vízbe beáztatjuk, félretesszük, míg elkészítjük a csirkét.
2. A sárgarépát megpucoljuk és a cukkinivel együtt vékony szalagokat gyártunk belõlük a zöldséghámozóval, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
3. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadunk néhány karika friss chilit, rácsorgatjuk a mézet és kis ideig tovább pirítjuk.
4. Hozzáadjuk az apróra vágott friss gyömbért, szójaszószt, felkockázott paradicsomot és a zöldségszalagokat.
5. Kevés víz hozzáadásával addig fõzzük, míg a zöldségek ress-ropogósra párolódnak.
6. Hozzákeverjük a lecsepegtetett üvegtésztát és ha szükséges még szójaszósszal ízesítjük.
7. Azonnal tálaljuk.
Forrás: Tobai Róbert