Chilis joghurtban pácolt csirke lilahagymás paradicsomsalátával

2014-06-16

sponsored links













Nyári idõszakban nagy keletje van a pácolt húsoknak, amit aztán a kerti grillen, vidám poharazgatás közben szép piros-ropogósra süthetünk. Én szeretek az év minden szakában tejben, joghurtban pácolni, mert így a szárazabb húsokból is, mint a csirkemell egy ízletes, szaftos fogás nyerhetõ, amihez nem kell feltétlen még a grillsütõt sem begyújtani, a tûzhelyre helyezett grillserpenyõ is megteszi. Néhány óra alatt a joghurt és a citrom megteszi hatását. Mai kísérletezgetésem eredményeként omlósan puha, szaftos, enyhén csípõs csirkenyársat ebédeltünk jól behûtött hagymás paradicsomsalátával. A pácolási idõt leszámítva nem tartott sokáig az elkészítése, mégis különlegesen finom és ízletes volt.


Elkészítési idõ: 30 perc
Pácolás:  2-3 óra

Hozzávalók:


  • 1 nagy csirkemell filé


pác:


  • 40 dkg joghurt
  • 1 salotta hagyma
  • 2-3 g fokhagyma
  • 1 citrom
  • chilipehely
  • 2 ek méz
  • frissen õrölt bors


paradicsomsaláta:


  • paradicsom
  • lilahagyma
  • bruschetta fûszerkeverék (vagy bármilyen más, paradicsomhoz illõ fûszer)
  • olívaolaj
  • sós-cukros-ecetes salátalé



Elkészítése:

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A joghurtot egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott salotta hagymát, zúzott fokhagymát, chilipelyhet, citrom lereszelt héját és ízlés szerinti levét. Belecsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk a felkockázott húst, összeforgatjuk és néhány órára a hûtõbe tesszük.
  3. Grillserpenyõbe kevés olajat hevítünk és megsütjük rajta a pácból kiszedett, lecsöpögtetett húsdarabokat. Nyársra is húzhatjuk, úgy mutatósabb. Sütésnél vigyázzunk, mert a joghurt könnyen megég.
  4. A paradicsomsalátához felkockázzuk a lilahagymát, tálkába téve kicsit megsózzuk, hogy elvegye az erejét. Közben felkarikázzuk a paradicsomokat, és a lilahagymával rétegezve tálba rakjuk, majd leöntjük a sós-cukros-ecetes salátalével, kis idõre a hûtõbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei. Tálalásnál a lilahagymás paradicsomkarikákat szépen elrendezzük egy tányéron, meghintjük a fûszerkeverékkel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és még megszórhatjuk friss bazsalikomlevéllel is. 
  5. A hús mellé sült burgonyát kínálunk és a paradicsomsalátával tálaljuk. 








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/06/chi...

sponsored links

Keres?s