CHILIS-GYÖMBÉRES HALPUFFANCS
sponsored links
Javában tart a Húsvét elõtti böjtölés. Ki kevésbé, ki szigorúbban tartja be ezt a szokást. Van, aki ez idõszak alatt egyáltalán, vagy nagyon kevés húst és hússal készült ételeket fogyaszt. Mi, azért nem tartjuk be a szigorú rendet, de hogy ne legyek annyira ellene a szokásoknak, egy finom halétellel járulok hozzá a böjt idejének. Finom, ropogós, aranyló halgombócok a chili tüzességével és a gyömbér fûszerességével. Amennyiben gyerekeknek készül, úgy a chilit kihagyjuk belõle, a gyömbérrel pedig csínján bánunk. Fûszeres sült burgonyával, jázmin rizzsel és chilis majonézzel nagyon finom fõétel.
Hozzávalók: 40 dkg friss, szálkamentes halhús, 2 tojás, 2 dl tej, 2 kanál aprított snidling, 1 kanál aprított petrezselyemzöld, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 12 dkg liszt, 2 evõkanál ...