Chilis-fûszeres bonbon
sponsored links
Meg voltam lõve, hogy milyen pluszt tudnék belevinni egy chilis bonbonba, anélkül, hogy túlzásokba esnék. Elõször készítettem egy erõs paprikás pálinkával ízesített chilis ganache-t, de borzalmas lett. Olyat pedig nem adok ki a kezembõl, ami nekem sem ízlik. Aztán elindultam forrócsoki vonalon, így jött a narancshéj, a fahéj, a gyömbér, végül pedig csatlakozott a rózsabors és a tarkabors. Jómagam csak a fényképezett példány felét kóstoltam, huhh, ennyi elég is volt. Rettentõ csípõs lett, de pozitív visszajelzést kaptam róla, ennek pedig mindennél jobban tudok örülni. A rózsabors és a chili minden más ízt magával rántott, de mégis így volt egész.
Hozzávalók:
220 g 80%-os Callebaut étcsokoládé (Kumabo, afrikai termõterületekrõl származó csokoládé)
1%-nyi porított kakaóvaj
60 g 75%-os csokoládé
50 ml tejszín (állati, 30%-os)
1 kk. chili
egy csipet fahéj ...