Chilis-fokhagymás joghurtban pácolt csirkeszárny darabok parmezános cornflakes bundában, sütõben sütve
sponsored links
Szeretek joghurtban pácolni, különösen grillszezonban. Valamikor a kilencvenes évek elején ismertem meg a tandoori csirke készítésének technológiáját, azóta más fûszerekkel is pácolok joghurtban. Nem régen láttam egy mûsort Heston Blumenthallal, azt tesztelte, hogy mennyivel hatékonyabb a pácolás folyamata joghurtban, mint mondjuk a száraz fûszerpác. A végeredmény tükrében a joghurtos pác lényegesen mélyebbre juttatta az íz anyagot a hús alapanyagban. Úgyhogy mindenképpen figyelemre méltó.
A másik, ami miatt kedvelem ezt a fajta pácolást, hogy nyugodtan lehet sót tenni a pácba, ugyanis a joghurt megakadályozza a dehidratálást, tehát a só ízét is mélyre juttatja, de nem vonja ki azt a folyadék mennyiséget, ami az étel szaftosságához, porhanyósságához szükséges...