Chilis fekete bab (vegán)
sponsored links
Újra tesztelhettünk, kifejezetten imádjuk ezeket a lehetõségeket, mert adott az alapanyag és mellette a választás szabadsága, úgy készítjük el, ahogy szeretnénk. Annyit el kell árulnom, hogy szûrjük a kipróbálandó alapanyagokat, csak olyan termékekkel vállalunk tesztelést, amellyel tudunk azonosulni...
Egy ideje már megfordult a fejemben, hogy kellene valamilyen babos étel és ezzel a lendülettel le is ragadtam a sóletnél, imádjuk a gerslit, így biztos voltam benne, hogy hamarosan terítékre kerül. Aztán egy gyönyörû, tavaszias, napsütéses téli reggelen besétáltunk egy megbeszélésre, ahol azzal fogadtak minket, hogy lenne néhány új, tesztelendõ termék. Rögtön megakadt a szemem a fekete babon, ez az, biztosan annak üzenete, hogy itt az ideje a sólet elkészítésének, vagy mégsem? Ekkor beugrott ugyanis, hogy chilis babnak is gyönyörû lenne, na de abban nincs gersli... hm, hát legyen :-)
Így született ez a recept, kukorica és hús nélkül, sok-sok pikáns fûszerrel, csipet fahéjjal. Húsevõknek ajánlott bele egy kis darabka füstölt hús, vagy kolbász.
A fekete bab proteinekben, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Indiában nagy tiszteletnek örvend (fõként a dhal-ok alapanyaga, melyek leginkább a fõzelékekhez hasonlítanak), de Délkelet-Ázsiában szinte mindenütt fogyasztják, kedvelt salátaként, sütve, fõzve, pörkölve apró rágcsálnivalóként, illetve liszté õrölve is (melyet a selymes, puha bõrért tisztálkodásra is használnak).
Fõzés közben elveszti fekete színét, gyönyörû padlizsán lila lesz.
CHILIS FEKETE BAB (vegán) 4 személyre ...