Chilis-currys csirkemell basmati rizzsel
sponsored links
Ez is egy igazán klasszikus komfortétel egy kis gyömbérrel és chilivel ?megbolondítva?. Hétköznapra kiváló, színes és ízletes fogás. Bár a nagy kedvencek a fajita és cajun fûszerezés többnyire kiszorítják a curryt leggyakrabban, én most mégis terítékre tûztem! J
Hozzávalók 3 adaghoz:
40 dkg csirkemell filé
1-2 evõkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
? édes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chili
1 teáskanál frissen õrölt szárított gyömbér
1 teáskanál curry por
2 dl habtejszín
Himalája só
A kókuszzsíron megdinszteltem a finomra vágott hagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott chilit. Kicsit pirítottam, majd befedtem a csirkemell csíkokkal és keverés nélkül hagytam pirulni addig, míg félig ki nem fehéredett a hús. Csak ekkor kevertem meg. Hozzáadtam a gyömbért és a curry port, sóztam és felöntöttem a tejszínnel. Csak éppen hagytam felforrni és már zártam is el.
Basmati rizzsel tálaltam. J