Chilis csokitorta, tonkababos mascarpone krémmel
sponsored links
Már régebben, a Culinaris ízakadémián láttam Papp Emese cukrász mester által készített tartalmas, nagyon finom, pikáns édességet. Azóta többször is készítettem. A kellemes csípõsség eltalálása a legnehezebb feladat. (fél mokkáskanálnyi alig észrevehetõ, az egész kanálnyi az ideális, de érdemes kóstolni!)
Hozzávalók:
2 db tojás
11 dkg cukor
15 dkg tejföl
8 dkg vaj (+ a formakenéshez)
2 dkg kakaópor (+a forma szórásához)
15 dkg 70%-os étcsoki
só
késhegynyi chilipor (cayenne bors)
20 dkg mascarpone
4 dkg porcukor
1,5-2 tonkabab
friss chili a díszítéshez
A tojás sárgáját a fele cukorral, a kakaóporral és a tejföllel a sóval simára keverejük, beletesszük a chiliport is. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk gôz fölött...