Chilis csirke cheddarral
sponsored links
Végre megtört a jég és nem kell majd szabadkoznom a képeim minõsége miatt. Több okból kifolyólag sem. Egyrészt, mert a képet nem én készítettem, másrészt mert a kép gyönyörû, amit ezúton is köszönökJ Szóval mostantól nem kell elszenvednetek a vizuális környezetszennyezést és remélem így, hogy ez a feladat ki lett szervezve egy nálam fényévekkel hozzáértõbb profihoz még több kedvetek lesz követni a blogomat, ami mostanában nem igényel a részetekrõl ember feletti teljesítményt a havi egy post mellett?.:) Akkor valamit a receptrõl is, aminek az elõdje már szerepel a blogon, csak variáltam egy kicsit, hogy lekenyerezzem, azaz lecsirkézzem a fotóst
Nokia doboz helyett:
80 dkg csirkemell tenyérnyi szeletekre vágva sózva borsozva
20 dkg vörös cheddar sajt lereszelve
5 dl fõzõtejszín (20 %-os)
40 dkg konzervkukorica
1 csokor petrezselyem felaprítva
5 chili paprika (pici)
Liszt a panírozáshoz
1 tojás felverve
3 ek vaj
A sütõt 200 fokra elõmelegítem. Egy jénait vajjal kikenek. A hússzeleteket megforgatom a lisztben, tojásban, végül a reszelt sajtban. A hússzeleteket a kivajazott jénaiban egymás mellé fektetem. Egy kis lábosban kis vajat és olajat melegítek amin megpirítom a felkarikázott chili paprikát. Én nem magoztam ki, de ez ízlés kérdése illetve függ attól is mennyire csípõs paprikát sikerült szerezni. A paprika 2/3-át kiemelem a lábosból és összekeverem 4 dl tejszínnel, amivel leöntöm a tûzálló tálban lerakott csirkét. Alufóliával lefedem és a sütõben 20 percig fólia alatt, majd további 15 percig fólia nélkül pirosra pirítom. Ezalatt elkészítem a kukoricát. A lábosban maradt chilivel pár perc alatt, lassú tûzön összeforgatom a lecsepegtetett kukoricát. Leveszem a tûzrõl és összeforgatom a petrezselyemmel. Még krumplipürét készítettem hozzá, amit szerecsendióval, tejföllel, és 100 gr sajtkrémmel ízesítettem.