Chilis bab hússal, pennével
sponsored links
Rozánál nézelõdtem délelõtt (többek között), Õ adta mára a vörösbabos étel ötletét. Volt itthon fél kiló darált hús, 2 vörösbab konzerv, meg paradicsomlé is, hát egybõl arra gondoltam, chili con carne lesz ebédre. Régebben, mikor ilyet fõztem, Legnagyobbikom tésztát hiányolt mellé, így most arra gondoltam, fõzök bele tésztát is. Nagyon finom lett, az utolsó cseppig mind elfogyott!!
Hozzávalók: fél kg karálthús, 1 fej hagyma, 2 doboz vörös bab (egyenként 420 gr,/töltõtömeg: 255 gr), 1,5 fehér kanál ételízesítõ, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, 2 fehér kanál csípõs fászerpaprika, 2 + 2,5 dl forró víz, 1/2 liter 100 %-os paradicsomlé, 1 kávéskanál folyékony édesítõszer, 1-1 teáskanál szárított oregano és bazsalikom, 1 kávéskanál chili por, vagy ízlés szerint, 25 dkg durum penne tészta, a díszítéshez friss bazsalikom.
Elõször a darált húst pirítottam meg teflon bevonatú nagy serpenyõben. Amikor kifehéredett és majdnem ...