Chilis bab
sponsored links
Sokak kedvence a chilis bab, ahogy az a tegnapi Facebook-os közvélemény kutatásomból kiderült. Meg is tudom érteni, mert jó kis egytálétel: van benne zöldség is, hús is. Ráadásul csípõs, ami sokak számára különösen vonzóvá teszi.
A chili con carne, vagyis a chili hússal elkészítésére nincs egységes recept. Mindenki ízlésének megfelelõen formálja. Van, aki darált sertéshússal hússal fõzi, van aki a marhahúscsíkokra esküszik, de ettem már csirkemellel is. A zöldségek felhasználása is lehet több féle: keverhetünk bele vörös és fehér babot vegyesen, vagy csak vöröset, adhatunk hozzá kukoricát, ha szeretjük. Én az utóbbit semmi pénzért nem hagynám ki, mert kukoricaimádó vagyok. :) Kockázhatunk bele paprikát, paradicsomot.
Ezen kívül olvastam olyan chilis bab receptet is, amibe étcsoki volt belefõzve. Hmm... ez nekem kicsit furcsán hangzik, de lehet hogy úgy lenne igazán autentikus.
Nálam a kukoricán kívül még két dolog szokott fontos lenni: darált hússal készítem, ami lehet sertés vagy marha, akár vegyesen is. Lehet, hogy azért, mert apukámtól így tanultam, õ soha nem fõzte csíkokra vágott hússal. Valamint az, hogy jó szaftosra hagyjam végén, hogy lehessen tunkolni friss kenyérrel vagy... Majd elárulom hogy mivel.
Hozzávalók: ...