Chilis bab
sponsored links
Csináltam már korábban csilis babot - édesburgonyával :P -, és az is nagyon finom volt! :D
Ezúttal pedig "hagyományosabb" összetevõkbõl készítettem, csak csirkemellbõl -, minden volt itthon hozzá! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apóra vágva
- 1 kis fej fokhagyma - apóra vágva
- 1 egész csirkemell - felkockázva
- 1 kockázott paradicsom konzerv
- 30 dkg csilibab - elõzõ este beáztatva
- 20 dkg fagyasztott kukorica
- 1 ek keményítõ
Fûszerek:
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk só, chili
A babot feltesszük fõni, annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, és lefedve egy órát fõzzük.
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot és a kukoricát, felöntjük 2 dl vízzel, majd lefedve 20 percig fõzzük. Ekkor belekeverjük a fõtt babot, megszórjuk a keményítõvel, jól elkeverjük, és összerottyantjuk.