Chili/csili a kertünkben. Paprika, mint gyógyító növény.
sponsored links
Folyamatos a "betakarítás" a kertbõl, sok mindent üvegbe zártam, legutóbb paradicsomlét, lecsót, töltött paprikát, õszibarack dzsemet.
Aszaltam paradicsomot, szilvát, még régebben meggyet.
Naponta gyûjtök be fûszernövényeket, õket lecsipegetem és tálcán szárítom.
Többféle erõs paprikát nevelek: cseresznyét, macskap....-t, a frissen fogyasztásra valókból most kétfélét, és 11 féle chilit:)
Nagyon szeretem/szeretjük az erõset, a chilit, ami elérhetõ volt számomra abból van a kertemben.
Fajtájuk/számuk évrõl-évre növekszik.
Folyamatosan szüretelem õket, meg is hálálják, azonnal gõzerõre kapcsolnak és ontják új virágaikat.
Amit nem fogyasztunk el frissen, azt megszárítom és pehelyt készítek majd belõle.
Sajnos a chilik többségét még 100 %-os pontossággal nem tudtuk beazonosítani.
Egy biztos, a világ legerõsebbike nincs közte. ( E utóbbiról (2011. év bajnoka:) érdekes információkat olvashatunk Cs. S. tollából. )
Bevallom, én nem is vágyom rá, engem tökéletesen leizzasztanak a magyar paprikák és tökéletesen elkényeztetnek az általam termelt, a család minden tagjának élvezhetõ, még "elviselhetõ" kategóriába tartozó chilik:))) amik azon kívül, hogy finoman ...