Chili con carne

2013-02-16

sponsored links


A chili con carne megint csak egy olyan étel, amivel már mindenki találkozhatott valamilyen formában. Egyszerû, gyorsan elkészíthetõ bármelyik változata. Hogy melyik az eredeti, a Mexikói, vagy a Texasi, azon máig sokan vitáznak, míg mások minderre fittyet hányva, fõzik, keverik a saját kedvenc változataikat. Egy biztos, izgalmasabb is lehet, mint a sok kukoricával tele tömött kész konzerv, ezért ajánlom, ezt az autentikusnak mondható receptet kipróbálásra. Fûszerezése a csokoládénak és fahéjnak köszönhetõen válik egzotikussá, míg a római köménytõl markáns lesz, csak úgy mint a friss chili paprikák keverékétõl. Javaslom ezen ízek együttes megismerését, felfedezésüket finoman adagolva és az élmény fantasztikus lesz. A köret amit választottam - a kuszkusz és már írtam róla egy korábbi bejegyzésben is-, nem része a hagyományos recepteknek, de az újaknak sem, viszont tökéletesen illik hozzá! Éppúgy mint a bor, amit kerestem és bontottam hozzá...


Recept:


Hozzávalók (4 személyre)
200 g marhahús (rostélyos)
300 g darált marhahús
150 g kolozsvári szalonna
500 g vörös bab (2 konzerv)
0.5 l paradicsomszósz
2 fej hagyma
1 db édes piros paprika (kápia a legjobb) ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/8ZE...

sponsored links

Keres?s