Chili con carne
sponsored links
Ifjúkorunk kedvenc étele volt: a barátaimmal közös albérletben a pizzán kívül ez került a leggyakrabban az asztalra. Akkor nem az volt a legfontosabb szempont, hogy jó alapanyagokból készüljön, hanem hogy jó sok legyen, és legyen mellé vörösbor.
Ezt követõen évekig eszembe sem jutott, csak az utóbbi idõben került vissza az "étlapra", és most néztem utána, hogyan kell jól elkészíteni. Nekem ezekkel az arányokkal ízlik a legjobban: tudom, hogy eredetileg több babot tesznek bele, de én inkább kiváltom a felét kukoricával, és nem teszek bele a fõzõvízbõl sem, mert attól olyan lesz, mint egy barna babfõzelék. A fahéj, mint fûszer, talán szemet szúrhat: ezt Jamie Olivernél olvastam, és nekem bejött.
Persze még mindig igazi "bulikajának" tartom, mert kis mennyiséget úgysem lehet belõle készíteni, és mégsem ehet az ember egy hétig babot...
Hozzávalók:
- 700 g darált marhalapocka
- 400 g paradicsomkonzerv
- 400 g fõtt vörösbab
- 400 g morzsolt fõtt kukorica (konzerv)
- 1 közepes méretû habanero chilipaprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál cayenne-i bors ...