Chicken Jambalaya (nem tudom mi lehet a magyar neve :)
sponsored links
Felkockázzuk 3 fél csirkemellet, megszórjuk sült csirke fûszersóval és beletesszük a tepsi aljába. Rá szórunk 3 felkockázott kaliforniai paprikát, 2 fej fokhagymát, 3 fej gerezdekre vágott hagymát, 1 doboz darabolt paradicsomot, 3 felkarikázott debreceni párost, sózzuk, borsozzuk megszórjuk kakukkfûvel és oregánóval és elõször 20 percig fólia alatt majd a nélkül 180 fokon sütjük. Amikor majdnem kész sajtot reszelünk rá és arra friss bazsalikomleveleket vagdosunk. Pirulásig visszadugjuk a sütõbe. Én sült krumplival tálaltam.
Eredetileg kell bele Cayenne-bors és csípõnek kellene lenni a kolbásznak, de nálunk csak apa eszi a csípõset és az kimaradt. a rizs helyett pedig krumplit sütöttem, mert nekem az valahogy jobban ment hozzá, de akár fõt tésztával is finom lehet. És majd elfelejtettem, nyáron mehet a zöldségek közzé friss petrezselyem zöld is.
English: http://www.bhg.com/recipe/chicken/easy-chicken-jambalaya/