Chicken cacciatore
sponsored links
Korábbról már szerepel a blogomon egy változata, de ismét szembe jött velem valamelyik nap az egyik internetes oldalon és nagyon megtetszett a recept. Gyorsan ki is írtam magamnak, de változtattam rajta gyorsan, mert gombát nem tehetek bele és az olíva bogyót is csak én enném meg, így ezek kimaradta. Fûszerezésben is kicsit módosítottam, de nem túl sokat, mert nem akartam elmenni nagyon az eredeti recepttõl. Csirke sok zöldséggel, szaftosan tésztával. Kell ennél több egy vasárnapi ebédre?
Chicken cacciatore
Hozzávalók (4 személy részére):
4 egész csirkecomb
só
frissen õrölt bors
2-3 evõkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 apróra darabolt vöröshagyma
1 kockára vágott kaliforniai paprika
2-3 karikára vágott répa
1 konzerv darabolt paradicsom
1 dl sûrített paradicsom
1/2 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/4 teáskanál morzsolt rozmaring
1/4 teáskanál morzsolt kakukkfû
2 teáskanál keményítõ
tálaláshoz:
2 evõkanál apróra darabolt friss petrezselyem
reszelt parmezán
fõtt tészta (rigattone, penne, tagliatelle)
Elkészítés:
A csirkecombokat eldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk. Az olívaolajat felhevítjük, a combok mindkét oldalát megpirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékot szükség szerint pótoljuk. Ezután rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a répát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük a konzerv paradicsommal és végül hozzáadjuk a sûrített paradicsomot. Szárított fûszerekkel fûszerezzük, a combokat visszahelyezzük és fedõ alatt egy, másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután a hús kellõképpen megpuhult, a keményítõt kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk és mártás sûrûségûre fõzzük. Friss petrezselyemmel, ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.
Chicken cacciatore
Hozzávalók (4 személy részére):
4 egész csirkecomb
só
frissen õrölt bors
2-3 evõkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 apróra darabolt vöröshagyma
1 kockára vágott kaliforniai paprika
2-3 karikára vágott répa
1 konzerv darabolt paradicsom
1 dl sûrített paradicsom
1/2 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/4 teáskanál morzsolt rozmaring
1/4 teáskanál morzsolt kakukkfû
2 teáskanál keményítõ
tálaláshoz:
2 evõkanál apróra darabolt friss petrezselyem
reszelt parmezán
fõtt tészta (rigattone, penne, tagliatelle)
Elkészítés:
A csirkecombokat eldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk. Az olívaolajat felhevítjük, a combok mindkét oldalát megpirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékot szükség szerint pótoljuk. Ezután rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a répát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük a konzerv paradicsommal és végül hozzáadjuk a sûrített paradicsomot. Szárított fûszerekkel fûszerezzük, a combokat visszahelyezzük és fedõ alatt egy, másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután a hús kellõképpen megpuhult, a keményítõt kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk és mártás sûrûségûre fõzzük. Friss petrezselyemmel, ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.