Chicago style pizza
sponsored links
Tudtátok, hogy ma van a nemzetközi anyanyelvi nap? Ez számomra különösen fontos, mert a magyar nyelv amellett, hogy az egyik legnehezebb nyelv, szerintem az egyik legkülönlegesebb és legszebb. Annyira sokszínû, egy-egy szónak annyi árnyalata van és annyiféleképpen lehet kifejezni a dolgokat. Bizony az én lányomra nagyon kell figyelni, mert a norvég már könnyebben megy neki, pedig magyarul beszélek hozzá és semmiképpen nem szeretném, hogy valaha is elfelejtse, remélem, ha lesznek gyerekei, õket is meg fogja tanítani magyarul, bárhol is éljen a világban és remélem ez a fiúkkal is így lesz.
Nevezhetnénk pizza pitének vagy tortának is, mert ugyanúgy készül, csak pizzatésztával. Az ötletet errõl a blogról vettem, itt fázisképek is találhatóak, én a saját pizzatészta receptemet használtam és a töltelék az otthon fellelhetõ hozzávalók szerint változtak. A pizza tetejét én nem fedtem le tésztával, csak sajttal. Készült egy másik is, csirkés -kukoricás -krémsajtos, az is ugyanebben a formában. Nagy siker volt, nekem ugyan nem volt idõm várni 1 órát, hogy szépen fel tudjam szeletelni, szóval elég nehézkes volt forrón tálalni.
A tészta és a szósz receptjét nem írom le, lehet használni a saját receptet, én 60 dkg lisztbõl készítettem 2 nagy pizzát.
Töltelék:
kb. 4 dl pizzaszósz
kb. 40 dkg reszelt mozzarella (lehet bármilyen sajt)
5 dkg reszelt parmezán
15 dkg szeletelt sonka
30 dkg kolbász karikára vágva ...
Nevezhetnénk pizza pitének vagy tortának is, mert ugyanúgy készül, csak pizzatésztával. Az ötletet errõl a blogról vettem, itt fázisképek is találhatóak, én a saját pizzatészta receptemet használtam és a töltelék az otthon fellelhetõ hozzávalók szerint változtak. A pizza tetejét én nem fedtem le tésztával, csak sajttal. Készült egy másik is, csirkés -kukoricás -krémsajtos, az is ugyanebben a formában. Nagy siker volt, nekem ugyan nem volt idõm várni 1 órát, hogy szépen fel tudjam szeletelni, szóval elég nehézkes volt forrón tálalni.
A tészta és a szósz receptjét nem írom le, lehet használni a saját receptet, én 60 dkg lisztbõl készítettem 2 nagy pizzát.
Töltelék:
kb. 4 dl pizzaszósz
kb. 40 dkg reszelt mozzarella (lehet bármilyen sajt)
5 dkg reszelt parmezán
15 dkg szeletelt sonka
30 dkg kolbász karikára vágva ...