Chiapuding ?fonyalekv?rral ?s eperrel
sponsored links
Hozz?val?k 4
szem?lyre:
5 ev?kan?l chia
mag, 4 dl k?kusz- vagy mandulatej, 2-3 ev?kan?l m?z, 1 csipet s?;
20 dkg friss
?fonya, 2 ev?kan?l cukor, f?l te?skan?l cirmh?j;
tov?bb?: friss eper vagy m?s gy?m?lcs, menta vagy citromf?.
Elk?sz?t?se:
A k?kusztejbe a
chiamagot, m?zet ?s a s?t belevegy?tj?k, j?l elkavarjuk, n?h?ny ?r?ra
h?t?szekr?nybe tessz?k. Ennyi id? alatt a chiamagok j?l magukba sz?vj?k a
nedvess?get, ?s megduzzadnak. T?bbsz?r keverj?k ?t.
Az ?fony?t a cukorral
?s citromh?jjal j?l ?sszeforraljuk, hagyjuk kih?lni. ?vegpoharakba kanalazzuk a
chiapudingot, majd az ?fonyalekv?rt a tetej?re. K?zvetlen?l t?lal?s el?tt szeletekre
v?gott eperdarabokkal ?s menta vagy citromf?lev?llel d?sz?tj?k.