Chia magos, parmezános gluténmentes házi ropi
sponsored links
Illéskrisznél láttam meg a receptet, és rögtön tudtam, hogy ez bejönne a fiaimnak. Így is volt, nagyon - nagyon ropogós állagú, finom keksz lett a végeredmény és nagyon egyszerû volt elkészíteni. Finom a korábban kipróbált gluténmentes ropi recept is, sokszor készült az is, de ebbe kevés olaj kell, és nekem ropogósabb lett, mint a korábbi.
Hozzávalók:
150 g mester házi kenyérliszt
(bármilyen gluténmentes liszttel mûködik szerintem, ami kelttésztához való)
2 evk reszelt parmezán
2 evk chia mag
1 mokkáskanál só
kb. 200 g víz
3 evk olaj
+1 evk olaj lekenni a ropikat
A lisztet tálba szórom, hozzáreszelem a parmezánt, beleteszem a chia magot és sót és hozzáöntöm a vizet. Elkeverem, míg galuskatészta sûrûségû masszát kapok. Hozzákeverem a három evk olajat és a a masszát egy nylonzacskóba vagy habzsákba kanalazom. A sarkát kb. 0,3-0,4 cm szélességben kivágom és sütõpapíros tepsire vékony csíkokat nyomok a masszából. Nekem kb. 15 cm-s ropijaim lettel, lehet hosszabbat, rövidebbet. Lekentem õket olajjal és betettem az elõmelegített 200 fokos sütõbe sülni. Kb 10-15 perc kellett nekik.
Másnap is finom volt, bár kicsit szikkadtam (kint állt az asztalon pár darab).
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám :)