(Chef)parádés befõzés

2011-06-30

sponsored links

 
Hétfõn délután a Chefparádé Páva utcai termében megoszthattam néhány befõzési trükköt, ötletet, receptet a fõzõiskola hallgatóival. Egy könnyed fûszervajjal kezdtünk, ez ugyan csak érintõlegesen tartozik a befõzéshez, de könnyen elkészíthetõ, és a gyors siker jó kedvcsináló a további megpróbáltatások elõtt. Le sem ültünk megízlelni, inkább betettük a csinos vajhengereket a mélyhûtõbe, hogy majd alkalomadtán szépen szeletelhessük, és máris nekiláttunk a paprikák sütésének. Innen azután vége-hossza nem volt a tisztításnak, szeletelésnek, fõzésnek, pépesítésnek, kevergetésnek, ízesítésnek. Sorra került az üvegekbe a krémes ajvár, a fûszeres paradicsomcsatni, a mesés színû citromos eper-nektarin dzsem. Majdnem négy órán át készítettük a finomságokat, és este 9 után eljutottunk a várva-várt kóstolásig: úgy tûnt, újabb híveket szereztem a befõzésnek. Remélem, másnap is így gondolták a résztvevõk, és egyedül is nekifognak a kamratöltögetésnek.

Íme a receptek:...

Folytats a blogon ... konyhaklub.blogspot.com/2011/06/chefp...

sponsored links

Keres?s