Cheddar sajtos nokedli
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg liszt, 2 tojás, kb. 2 dl víz, 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg sonka, 2 zöldhagyma, só, bors, olaj.
Elkészítése: A lisztre rászórunk 1 teáskanál sót, összedolgozzuk a tojásokkal meg vízzel, majd nokedliszaggató segítségével lobogó sós vízbe szaggatjuk. Mikor a kis galuskák feljönnek a víz tetejére, 1 percig fõzzük, majd leszûrjük, hideg víz alatt leöblítjük és összekavarjuk 2 evõkanál olajjal. A sonkát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a zöldhagyma apróra vágott fehér részét és összesütjük a sonkával. A nokedli felét, olajjal kikent hõálló tálba szórjuk, rászórjuk a lereszelt sajt, illetve a hagymás sonka felét, majd befedjük a megmaradt nokedlivel és rászórjuk a megmaradt sajtot meg a hagymás sonkát. Forró sütõben addig sütjük, míg a sajt ráolvad a nokedlire. Forrón tálaljuk, a zöldhagyma zöld szárát apróra vágva az étel tetejére szórjuk.