Charlotte torta

2014-04-27

sponsored links






Hozzávalók 22 cm átmérõjû tálhoz

A piskótához
3 nagy méretû tojás
50 ml víz
130 g cukor
170 g liszt
1/2 csomag sütõpor

sárgabaracklekvár

A krémhez
250 g tejföl
250 g mascarpone
120 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
300 ml tejszín
10 g zselatin
õszibarackbefõtt

A bevonathoz
4 evõkanál sárgabaracklekvár
1 evõkanál víz

A sütõt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütõpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan felverjük. Elektromos habverõ maximum (turbó) fokozatán ez 4-5 perc. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütõbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt kiszárad a piskóta, másrészt könnyebben el is törik a feltekerésnél.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütõpapírt és egy másik sütõpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
Ha langyosra hûlt, megkenjük lekvárral, újra felcsavarjuk és nagyjából egy cm-es szeletekre vágjuk.
Hat piskótaszeletet félreteszünk az aljához. A tálat kibéleljük folpackkal és a maradék tekercsekkel kirakjuk.
A krémhez a tejfölt, a mascarpone-t, a cukrot és a citromhéjat kikeverjük. A tejszínbõl kemény habot verünk és összedolgozzuk a tejfölös résszel.
A zselatint kevés vízben felforrósítjuk, vékony sugárban a krémhez csurgatjuk, miközben habverõvel folyamatosan keverjük.
Végül beleforgatjuk a kisebb kockára vágott õszibarackbefõttet is.
A krémet a tálba öntjük, elsimítjuk a tetejét és befedjük a hat szelet piskótatekerccsel.
Legalább 5-6 órát hûtjük.
Tálalás elõtt tortatálra borítjuk a tortát. Felforrósítunk 3-4 evõkanál sárgabaracklekvárt egy evõkanál vízzel, majd ecset segítségével rákenjük a torta felszínére.


Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/04/charlo...

sponsored links

Keres?s