Charlotte Royal palacsintatorta
sponsored links
Hozzávalók:
a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 evõkanál kakaó, 2 tojás, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, 1/4 teáskanál szárított élesztõ, 1/4 teáskanál sütõpor, , csipetnyi só;
a krémhez: 4 dl kókusztej, 2 dl tej, 4 evõkanál cukor, 1 tasak vanília ízû pudingpor, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 5 dkg étcsokoládé.
Elkészítése:
A palacsintához a lisztet összekavarjuk a kakaóval, az élesztõvel, a sütõporral meg a sóval. A tojást felverjük a tejjel, rátöltjük a lisztes keverékre, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, lassanként adagolva a szódavizet is. A masszát 10 percig állni hagyjuk, majd tapadásmentes serpenyõben vékony palacsintákat sütünk belõle.
A krémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, a kókusztejjel meg a tejjel, megfõzzük, a végén pedig belekavarjuk a kókuszreszeléket és hûlni hagyjuk. A mascarponet habosra keverjük és beledolgozzuk a kihûlt pudingba.
A palacsintákat lekenjük a krémmel(kb. a krém felét használjuk fel), szorosan feltekerjük, a végeknél bedugjuk a palacsintát, majd egyenként szorosan fóliába csomagoljuk és 2-3 órára hûtõbe tesszük.
Egy 20 cm átmérõjû, kerek aljú mûanyag vagy üvegtálat fóliával kibélelünk, a palacsintatekercseket 1-1,5 cm darabokra vágjuk, majd kirakjuk a tál oldalát velük. A kétféle csokoládét megolvasztjuk. A megmaradt krémet két részre osztjuk, egyik részbe a fehér-, másik részbe pedig az étcsokoládét keverjük. A fehércsokoládés krémet, a palacsintás tál üregébe tesszük, egyforma vastagságban körbekenjük a palacsintákra, majd az étcsokoládés krémet a kialakult üregbe simítjuk. A krémet befedjük a megmaradt palacsintadarabokkal. A tortát egy éjszakára hûtõbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk és szeletekre vágva tálaljuk.