Chanfana de Borrego
sponsored links
Úgy adódott, hogy megint egy portugál étel került terítékre. Chanfana de Borrego; egy isteni vörösborban sült bárányhús. Évek óta nem ettem már, pedig nagyon szerettem Portugáliában, de én itthon, most készítettem el elsõ alkalommal. Férjem szerint még az otthoninál is jobb lett. :-) Nekem, mint chanfanakedvelõnek sem okozott csalódást, tényleg nagyon jó lett.
A kecskehússal készült változata is nagyon népszerû, szeretem én is mindkettõt.
Jóformán semmi munka nincs vele, pár perc alatt össze lehet rakni. A lenti hozzávalókon kívül szoktak még tenni bele zsírt és olívaolajat is, de én nem tudom, hogy mi szükség rá, fõleg úgy, hogy a bárányhús nem éppen a sovány húsok közé tartozik.
Portugáliában fekete agyagtálban, és - lehetõség szerint - forró kemencében sütik. Grelosszal fogyasztják, ami egy kissé keserû zöldségféle, a keresztesvirágúak családjából. Magas vitamintartalma mellett, magas kálciumtartalommal is rendelkezik. Rákmegelõzõ hatást is tulajdonítanak neki, emellett a laktózérzékenyeknek is jó alternatíva a fogyasztása, tej és tejtermékek helyett.
Addig fogyasztható amíg zsenge, túlérett állapotban a hosszú fõzõidõ ellenére is kemény marad.
Hozzávalók
3-4 személyre ...