Ch csökkentett gofri ( low carb)
sponsored links
Többször van, hogy már nem tudok mit kitalálni, mi legyen a kajám ami a low carb étrendbe bele illik, és finom, és enném is. Napok óta gofrira gondolok. De ugye az eredeti társa épp minden kritériumnak eleget tesz, csupán a low carbnak nem. Na de az elmúlt közel másfél év, amióta a szénhidrát csökkentett étkezést részesítem elõnyben, ad némi tapasztalatot. Nem mellékesen a Balhétterem blog egy 2011 es hasonló néven futó waffelja adta meg a löketet.
Hozzávalók:
- 13 dkg low carb liszt ( nálam Norbis)
- 13 dkg darált zabpehely
- 2 ek édesítõ ( nálam norbis zéró)
- 1 citrom héja
- 8 ek olaj ( nálam most olíva)
- 3 db tojás
- egy nagy csipet só
- 4 dl tej
- 2 tk sütõpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját az édesítõvel, és a citrom reszelt héjával habosra kevertem. A fehérjét habbá vertem. A kétféle lisztet össze kevertem és apránként adagolva felváltva a tejjel a sárgás masszához adagoltam, hogy egy sima egynemû krémet kapjak. Majd a habot is bele forgattam. Fél órát pihentettem. Megkentem a gófri sütõt olajjal, és eloszlattam benne a tészta masszáját. gófri sütõ függõ mennyi ideig kell sütni. nekem egy szutyok van, ezzel vagy 10 percig is eltartott.