Ceviche Laura módra
sponsored links
Végre a párom szabad volt hétvégén. Ilyen ünnep csak egyszer van egy hónapban, és ezt ki is kell használni!
Tegnap 17 fok nálunk, és miután meglátogattuk a virág piacot régi barátainkkal, akikkel együtt hajóztunk is hajdanán, hazajöttük fõzöcskézni, grillezni, miccset enni.
Barátnõm elõre elkészitette a cechive-t, hogy hazaérve legyen mit rágni mig az ebéd elkészül. Nagyon finom volt.
Na de mi is a ceviche?
A ceviche eredete tisztázatlan: egyes források Közép- illetve Dél-Amerika vízparti vidékeire, mások Polinézia szigeteire tájolják a fogás megalkotását. Tény, hogy azokat a fogásokat melyek nyers tengeri termékekbõl - halakból, rákokból, kagylókból - készülnek, és melyeket citrommal vagy limemmal, illetve ananásszal pácolt zöldségekkel készitenek, ceviche-nek neveznek.
Egy szó mint száz, nagyon finom és üditõ hatású. Lehet késziteni elõételnek vagy nasinak.
Hozzávalók: 1 avokádo, 1 csipõs paprika, 3-4 db. paradicsom, egy zöld citrom leve, 1 uborka, 2-3 szál zöldhagyma, 1oo dkg lazac, 1oo dkg garnela rák, egy kisebb füstölt hal, só, bors, egy kisebb csokor koriánder vagy petrezselyemzöld. Nem kötelezõ ilyen sokféle tengeri herkentyût beletenni. Lehet csak egy a sok közül, de tanácsolnám a füstöltet mindenképp.
Most már csak annyi teendõnk maradt, hogy mindent apróra vágjuk, sózzunk, borsozzunk és rácsorgassuk a citrom levét.
Bevallom, hogy én nem szeretem a garnela rákot, de tegnap megettem. Olyan jól elrejtette a salátában, hogy nem lehetett látni sem, és ilyen mennyiségben nem dominált az ize.
Libán kenyérrel, pitával, kukorica chipssel nagyon finom!!!