Ceruzabab ebédek... hol hússal, hol anélkül
sponsored links
Bármilyen vajon párolt zöldséggel szeretek ilyen egyszerûen ebédelni, bébirépával, kelbimbóval, brokkolival, karfiollal, csemege kukoricával, vegyes zöldségkeverékkel... a csirkén kívül jó bármilyen sülthússal, vagy hús nélkül, de akkor sok reszelt sajttal, esetleg tejfölözve.
Mindenhogyan finom, laktató és diétás is egyben.
Elsõ variáció: fûszeres csirkemellkockákkal
A csirkemell filét kockáztam, most sültcsirke fûszerkeverékben forgattam meg, majd vajon addig pirítottam, míg megszínesedett, megpörkölõdött a hús.
A zöld hosszú ceruzabab mindkettõnél ugyanúgy készült:1 cs fagyasztott ceruzabab
5 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma, lapkákra vágva
1 dl tejszín
só, bors
Wokban felforrósítottam a vajat a fokhagymalapkákkal együtt, majd összepároltam a fagyott babbal fedõ alatt, a végén sóztam, borsoztam és felöntöttem a tejszínnel, jól összeforgattam az egészet vigyázva, nehogy összetörjem a babokat.
Egyik nap a csirkével majd másik nap rengeteg reszelt sajttal tálaltam
Másik variáció: sok-sok reszelt sajttal
trappista sajtot szórtam rá, jó sokat reszelve, de bármilyennel finom, ami csak van otthon és szeretjük