Cassata (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához:
6 tojás
6 dkg darált mandula
6 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
a krémhez:
40 dkg Totu
10 dkg eritrit
1 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
2.5 dl víz
2 dkg zselatin
2 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)
20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálam most mazsola, füge, datolya, sárgabarack, áfonya, szilva)
10 dkg paleo étcsokoládé lemezesre reszelve
5 dkg zöld pisztácia
a bevonáshoz:
3 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)
15 dkg paleo étcsokoládé
a díszítéshez:
1 dkg zöld pisztácia
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítõ anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütõpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük. A sütõbõl kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielõtt lehúzzuk róla a papírt. A krémhez a kókuszkrémet 30 percre fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük. Az aszalt gyümölcsöket és a pisztáciát durvára vágjuk. A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a totuval, az eritrittel, a citrom héjjal és lével, valamint a vaníliával kémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az aszalványokat, a pisztáciát és a csokoládét, majd hozzáforgatjuk a kókuszhabot is. Kilenc centi magas 30 x 13 centis kenyérsütõ formát kibélelünk háztartási fóliával, majd piskótával úgy, hogy a tetejére (ami késõbb majd az alja lesz) is kerüljön a tésztából. Beleöntjük a krémet. Lefedjük a piskótával. Három órára (vagy egy egész éjszakára) hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Rácsra borítjuk. Eltávolítjuk a fóliát és bevonjuk csokoládé mázzal, amihez a kókuszkrémet felforraljuk, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük a csokoládét. Akkor jó, ha a krém csomómentes, egynemû és bársonyos. A tetejét apróra vágott zöld pisztáciával díszítjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!