Carne-Veg: sárgabarack

2013-03-07

sponsored links


Miss Veg jelenése van ezen a héten is: fõszereplõ a sárgabarack.

A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és idõseknek.
Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítõ hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertõzéseket.
(forrás: vitaminsziget.hu)

A zserbó-szelet mintájára készült a hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvárok (sárgabarack és szilva), valamint mák felhasználásával készült Lekváros-mákos szelet .

Tészta hozzávalói: 1/2 kg finomliszt, 1/4 kg vaj, 1 tojás, 1 tojássárga, 2 dkg ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2013/03/car...

sponsored links

Keres?s