Carne-Veg: sárgabarack
sponsored links
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és idõseknek.
Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítõ hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertõzéseket.
(forrás: vitaminsziget.hu)
A zserbó-szelet mintájára készült a hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvárok (sárgabarack és szilva), valamint mák felhasználásával készült Lekváros-mákos szelet .
Tészta hozzávalói: 1/2 kg finomliszt, 1/4 kg vaj, 1 tojás, 1 tojássárga, 2 dkg ...