Carne-Veg sorozat: Zöldséges kamut
sponsored links
Ez az õsi, tápláló gabona Egyiptomból származik. Õsi búza fajta. Hosszú ideig feledésbe merült, majd, mint a tönkölybúzát ismét felfedezte az élelmiszeripar. A Kamut, mint õsbúza soha nem került nemesítésre, kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik.
Jó sütõ képességekkel rendelkezik, ugyanis magas a sikér tartalma. Kitûnõen használható kenyér, sütemény, tojásmentes tészták készítéséhez. Sokféle édes és/vagy savanykás gabonaételhez is jó, mint pl.: müzliként, levesekbe, sütéséhez, fõzéshez és tészta készítéséhez. Sajátos ízvilágánál fogva bizonyos ételekhez jobb, mint a hagyományos, vagy más búzafajták. Ezt a szakácstudomány kiválóan hasznosítja. Az életfontosságú nyomelemekbõl már 200 g kamutból készült kenyér fedezi a napi szükségletet. A magas sikértartalom miatt is könnyebben készíthetõ belõle tojás nélküli tészta. Mint a gabonák általában a kamut is tartalmaz héjában, illetve a magbelsõben élelmi rostokat, cellulózt, lignint és pektint. A gabonafélék fehérjetartalma azonban, nem teljes értékû, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaznak ún. esszenciális aminosavakat.
A kamut energiát és kitartást biztosít!
Kiváló tulajdonságai miatt, nemcsak a sportolóknak és azoknak, akik sok energiát használnak fel, hanem gyerekeknek, idõsebb embereknek is ajánlják a belõle készült ételek fogyasztását, mert könnyen ...
Kiváló tulajdonságai miatt, nemcsak a sportolóknak és azoknak, akik sok energiát használnak fel, hanem gyerekeknek, idõsebb embereknek is ajánlják a belõle készült ételek fogyasztását, mert könnyen ...