Carne-Veg sorozat: Tápióka puding
sponsored links
Miss Veg továbbra is tarja a frontot, ismét õ gyõzött.
A tápióka (vagy tapioka) gyöngyöt már láttam néhány helyen, de eddig váratott magára az elkészítés. Most - a fekete rizzsel együtt - végre vásároltam egy zacskóval, így már semmi nem állt a puding útjába.
A tápióka végülis egy feldolgozott forma, a manióka gyökérbõl nyert keményítõ. Ez a semleges ízvilágú növény Afrika trópusi részein honos. Az afrikai országokban alapélelmiszerként tartják számon, az éhezõk megmentõje. Elsõként a maják kezdték el termesztését és a ma is használatos gyökerét használták fel. Ma már szinte minden trópusi vidéken megtalálható. Közel 160 faja ismeretes, amelyet sokoldalúan hasznosítanak. Brazíliában kaucsukot nyernek belõle, Afrikában egy zselészerû anyagot, a fufut készítik belõle, az indiánok pedig erjesztett itallá alakítják.
A Föld éhezõ lakosságának napi tápláléka, úgy mint Európában a burgonya vagy Ázsiában a rizs. Levele nagy mértékben tartalmaz fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat. A gyökér kevesebbet tartalmaz ugyan, de így is fontos ...