Carne-Veg sorozat: szilva
sponsored links
A múlt heti cékla után Miss Veg nem adta át a megjelenés lehetõségét, most szilvalekváros papucsot készített; azért egy kicsit Mr Carne is besegített.
A szilva a rózsafélék családjába tartozik.
A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevõkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.Hashajtóként használják, mert köztudott, hogy a benne lévõ olyan összetevõk, mint a rost, a szorbit és a szatén elõsegítik az anyagcserét az emésztõrendszerben.
Kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
Értékes forrása az A vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bõrre és a nyálkahártyák egészséges megõrzésére. A tanulmányok következtetései szerint, ez a vitamin véd a tüdõrák és a rák szövõdményei ...