Carne Vale

2014-02-16

sponsored links

Az elnevezés a középkori latin carne levare,
 ?a hús elhagyása? kifejezésbõl alakult ki.

karnevál vagy hagyományos magyar nevén ?a farsang farka? a farsangi idõszaknak a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három napja, ami nagy mulatságok közepette zajlik.

A karnevál valójában õsi télbúcsúztató, tavaszköszöntõ jelmezes, táncos népünnepély, amelyet beiktattak a vallási ünnepek közé. A farsang hagyományosan január 6-ától (vízkereszttõl)hamvazószerdáig tart. Ebben az értelemben a farsangi karnevált, mint jelmezes, táncos népünnepélyt a húsvétot megelõzõ 47. napon, húshagyó kedden rendezik meg és még aznap éjfélkor befejezõdik.
A carnevale szó a ?carne? (portugál) ?hús? szóból is levezethetõ: ?búcsúzás a hústól?.
"wikipédia"


Hozzávalók

 500 g teljes kiõrlésû tönkölyliszt, v. keményítõ
100 g nádcukor
150 g vaj
3 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tk. vanília kivonat
1 ek. rum
csipet só

Porcukor
Olaj a sütéshez

Ciambelle fritte dolci di Carnevale


Elkészítése

Mérd ki a  lisztet, cukrot, olvasztott vajat, a tojást,a sót, a szódabikarbónát és a vaníliát egy tálba és jól keverd össze  kézzel.  A rumot is öntsd hozzá.

Gyúrd össze jól, de ne legyen nagyon lágy, mert nehéz lesz vele dolgozni. Csomagold Folpackba és tedd be a hûtõbe fél órára.
Vedd ki a tésztát, nyújtsd ki egy sodrófával, körülbelül fél centiméterre. Két különbözõ méretû fánkszaggatóval-ezek hiányában két pohárral szaggasd ki a fánkokat..

Forró olajban, míg színt nem kap süsd ki mindkét oldalon.

Papírtörlõvel itasd fel a fölösleget, majd porcukorral megszórva tálald.




Folytats a blogon ... repatorta.blogspot.com/2014/02/carne-...

sponsored links

Keres?s