Carbonaras csirke
sponsored links
Paradicsommal, mozzarella sajttal, tésztával sütve.
Ez a recept nem egészen saját, de a tészta hozzáadásával kicsit az enyém. :) Egy Coop újságban láttam, nevezetesen: Tejszínes-mozzarella sajtos csirkemell. Volt a hûtõben mozzarella sajt, paradicsom is, csirkemell is... Ezért nem volt kérdés, hogy elkészítem. :) Én nem Knorr Carbonara spagetti alapot használtam, hanem Coop saját márkást.
Volt még maradék fõtt tészta is a hûtõben. Gondoltam, az sem ronthatja el ezt az ételt, és még laktatóbb is.
Elkészítése
Egy jénait zsírral (vagy margarinnal) kikenünk. Alulra tesszük a fõtt tésztát, majd a sóval és borssal megszórt felszeletelt csirkemellet, felkarikázott paradicsomot és mozzarella sajtot. Ráöntjük a vízzel és tejföllel simára kevert carbonara alapot. 180 fokos sütõben 35-40 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 percig fedõ nélkül.
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
20 dkg rövidcsõ megfõzve
2 paradicsom
1 nagy mozzarella golyó
2 carbonara spagetti alap
3 dl tejföl
3 dl víz
só, bors