Carbonara spagetti
sponsored links
Nyaralásunk alkalmával ismét igyekeztem az olasz konyha csodáit megismerni. Bár mozgásterem nem nagyon volt. A tengeri herkentyûktõl én távol tartom magam, az olasz pizza nekem túl vékony és rágós. Éttermi vacsoránk alkalmával ezért carbonarát választottam. Minden képzeletemet felülmúlta, az itthon általam megismert carbonara még köszönõ viszonyban sincs vele. Annyira ízlett, hogy rögtön utánajártam az eredeti receptnek, innen-onnan szedtem össze, lehet hogy nem az "autentikus", de tökéletesen azonos ízharmóniát sikerült elérnem.
Hozzávalók:
30 dkg császárszalonna
3 evõkanál olívaolaj
30 dkg spagetti
2 egész tojás, 2 sárgája
bors, só
1/2 dl tejszín
20 dkg sajt ( nálam trappista), egyébként parmezán az elõírás.
Elkészítés: ...