Carbonara alaprecept
sponsored links
Fejenként 80 g spagetti tészta,
4 tojás sárgája,
Nagy maréknyi reszelt parmezán,
70-80 g pancetta, kockákra vágva,
Tengeri só,
Frissen õrölt fekete bors,
Extra szûz olívaolaj
Fõzzük a tésztát lobogó sós vízben 8 perc alatt al dentére. Közben kockázzuk fel a pancettát, egy gerezd hámozatlan, megtört fokhagymagerezddel pirítsuk 4-5 perc alatt zsírjára. A tésztát szûrjük le (tegyünk félre egy bögrével a fõzõvízbõl), adjuk a szalonnához, forgassuk alaposan össze (a fokhagymagerezdet vegyük ki, húzzuk le a héját, késõbb rányomkodhatjuk a tésztánkra), vegyük le a tûzrõl. A tojássárgáját keverjük össze csipetnyi sóval, fekete borssal, a reszelt parmezán felével. Keverjük a tésztához (1-2 percet hagyjuk hûlni a tésztát mielõtt hozzákevernénk a tojást) 1/4 bögrényi fõzõvízzel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Szedjük tányérra, locsoljuk meg extra szûz olívaolajjal, szórjuk rá a maradék parmezánt.