Carbonara alaprecept

2017-05-20

sponsored links

carbonara-2.jpg

Fejenként 80 g spagetti tészta,

4 tojás sárgája,

Nagy maréknyi reszelt parmezán,

70-80 g pancetta, kockákra vágva,

Tengeri só,

Frissen õrölt fekete bors,

Extra szûz olívaolaj

Fõzzük a tésztát lobogó sós vízben 8 perc alatt al dentére. Közben kockázzuk fel a pancettát, egy gerezd hámozatlan, megtört fokhagymagerezddel pirítsuk 4-5 perc alatt zsírjára. A tésztát szûrjük le (tegyünk félre egy bögrével a fõzõvízbõl), adjuk a szalonnához, forgassuk alaposan össze (a fokhagymagerezdet vegyük ki, húzzuk le a héját, késõbb rányomkodhatjuk a tésztánkra), vegyük le a tûzrõl. A tojássárgáját keverjük össze csipetnyi sóval, fekete borssal, a reszelt parmezán felével. Keverjük a tésztához (1-2 percet hagyjuk hûlni a tésztát mielõtt hozzákevernénk a tojást) 1/4 bögrényi fõzõvízzel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Szedjük tányérra, locsoljuk meg extra szûz olívaolajjal, szórjuk rá a maradék parmezánt.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2017/05/20/carbonar...

sponsored links

Keres?s