Capuccino szelet
sponsored links
Több helyen láttam a neten ezt a süteményt. Megnéztem néhány receptet, és megalkottam a magam változatát, de EZ tekinthetõ alapnak. Kakakós olajos piskótára vaníliás, majd capuccinós krém, tetején csokiöntettel.
Piskótához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
2 ek natúr kakaópor
fél zacskó sütõpor
1 deci étolaj
A piskótát a szokásos módon kikevertem, sütõpapírral bélelt 25x35-ös tepsiben, 180 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem. Tûpróba!
Krém hozzávalói:
25 deka margarin
20 deka porcukor
6 deci tej
2 zacskó vaníliás pudingpor
2 evõkanál csokis capuccinópor
1 evõkanál õrölt kávé
A pudingokat a fele cukorral a tejben megfõztem, idõnként megkeverve kihûtöttem.
A margarint a maradék cukorral jól kikevertem, és a kihûlt pufdingot kanalanként beledolgoztam/ha a vajhoz, vagy margarinhoz adjuk apránként a pudingot, akkor nem lesz csomós).
A kihûlt piskótalapot tálcára helyeztem, egy szögletes tortakarimát tettem köré. A krémnek felét trásímítottam a piskótalapra és kis idõre hûtõbe tettem, hogy dermedjen.
A maradék krémbe belekevertem a kapuccinóport és az õrölt kávét, és ezt a krémet a vaníliás krém tetejére kentem. Lefedve egy éjszakára hûtõbe tettem, majd másnap reggel olvasztott csokival leöntöttem a tetejét. Kockára metélve tálaltam.
Nagyon-nagyon finom sütemény, elkészítése nem túl bonyolult.